Is het dan nu eindelijk klaar?

1 minuten leestijd
Vliegtuig met ondergaande zon op betonnen ondergrond

Na twee jaar en 41 dagen zwoegen aan Apron 9 met taxibaan N2 en baan 07L/25R klaar voor gebruik. Om en nabij twee jaar geleden begon het grote project. Uiteindelijk heeft het iets langer geduurd dan twee jaar voor het resultaat opgeleverd kon worden. Maar nu is het dan eindelijk zo ver! De renovatie van Apron 9 en taxibaan N2 is klaar.

In totaal is er 130.000m2 beton opgebroken en is er een nieuwe betonverhardering gelegd van maar liefst 40 cm dik. De taxibaan kreeg niet helemaal nieuw beton terug. Een gedeelte van de baan is heraangelegd in asfalt. Naast de betonverhardering is er ook een nieuwe afwatering gekomen die de Apron scheidt van de taxibaan. Nu kan het water rechtstreeks van de vliegtuigstands worden afgevoerd naar het waterzuiveringsstation.

Met deze renovatie wordt er optimaal gebruikgemaakt van de oppervlakte die beschikbare is. Er is rekening gehouden met de mix tussen volvrachtverkeer en het expressvervoer. In de renovatie is er genoeg manoeuvreerruimte opgenomen en voorzieningen getroffen zodat de operaties vlot en veilig verlopen. Alle omwonenden van Brussels Airport kunnen ook weer opgelucht adem halen. Door de nieuwe parkeerhulp voor vliegtuigen hoeven de vliegtuigen niet langer gebruik te maken van de ingebouwde hulpmotor of dieselgeneratoren. Hierdoor is er minder geluidsoverlast en een daling in de emissies. Daar is de natuur weer blij mee!

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe